Balyoz nedeniyle TL'nin değeri düştü

Türk Lirası'nın değeri, Balyoz soruşturması ile siyasi ve askeri gerilimler nedeniyle uluslararası piyasalarda düşüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Dünya genelindeki yatırımcılar, Türkiye'de yaşanan üst düzey tutuklamalar yüzünden Türk lirasının diğer para birimleri karşısında değer kaybedeceğine dikkat çekiyor.

Bloomberg'de yer alan habere göre son gelişmeler Türk borsasında ani düşüşlere neden oldu, bono piyasası ve Türk lirası olumsuz etkilendi. Global krize karşı Erdoğan hükümetinin borçlanmayı reddetmesi ve uluslararası mali yardımdan kaçınmasının da piyasaları uzun süredir olumsuz etkilediğine dikkat çekildi.

Haberde, Barclays Capital Ekonomisti Christian Keller'ın dün yazdığı bir rapora yer verildi. Raporda, Türk lirasının dolar karşısında yüzde 8 kadar değer kaybedeceği ve doların 1.68 TL seviyesine çıkabileceği öngörülüyor.

Keller, Türkiye'de son dönemde yaşanan olayların hükümetin ekonomik planlarını doğrudan etkilediğine ve Erdoğan hükümetinin yapısal değişikliklere gideceğine de dikkat çekiyor.

Habere göre piyasa uzmanları da Türk Lirasının kısa vadede yüzde 3 değer kaybedeceğini ve doların 1.60'a yükseleceğini öngörüyor.

Bloomberg, Türk Lirasının dolar karşısında yüzde 2.1 değer kaybettiğine dikkat çekerek, bugün dolar satış fiyatının 1,5450 TL olduğu belirtiyor.

Vadeli işlemlerde bir ay vadeli TL-Dolar kontratların da yüzde 3.4'e yükseldiğinin altını çiziyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir