Bankaları kurtarmanın maliyeti 2 trilyon doları aşabilir

ABD'li Senator John Kerry, hükümetin bankaların tüm kontrolünü eline almaktan kaçınması gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON - ABD'li Senator John Kerry ülkenin sermaye sıkıntısı çeken bankalarının tamamını kurtarmanın maliyetinin 2 trilyon doları bulabileceğini söyledi.

Bloomberg Televizyonu'nda konuşan Kerry, ABD hükümetinin yoğun miktarda sermaye enjekte ederek bu bankaların geçici olarak hakim ortağı haline gelse de bankaların tüm kontrolünü eline almaktan kaçınması gerektiğini söyledi.

Kerry, ayrıca ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner'in daha çabuk ve daha agresif bir şekilde ülkenin finansal problemleri ile mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Senato'nun finans komitesi üyesi Kerry, Geithner ve ekibinin daha fazla zamanı kat ettiğini belirterek, "Onlar ne ile karşı karşıya olduklarını tam olarak anlamaya çalışıyorlar ve bence bu uygun bir davranış şekli" dedi.

Federal hükümet halen zor durumdaki bankalara yardım için 240 milyar dolara varan bir harcama yapmış durumda ve henüz Obama yönetimi krizin sona ermesi için ne kadar daha sermaye aktarımı yapılması gerektiğini belirleyemedi.

Zehirli varlıklar konusuna değinen Kerry, bu varlıkların temizlenmesinin 1 trilyon doları ve belki de iki trilyon doları aşabileceğini çünkü giderek daha çok varlığın zehirli hale geldiğini belirtti.