Barış sürecinin sürdürülmesi çağrısı

Ortadoğu barış sürecinde bir köprü kurmayı hedefleyen BM, AB, ABD ve Rusya'nın oluşturduğu Ortadoğu Dörtlüsü Mısır'da toplandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ŞARM EŞŞEYH - Mısır'ın Şarm Eşşeyh kentinde toplanan BM, AB, ABD ve Rusya'nın oluşturduğu Ortadoğu Dörtlüsü, "Annapolis süreci çerçevesinde" İsrail-Filistin barış sürecinin sürdürülmesi çağrısı yaptı.

Toplantının sonunda BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından okunan sonuç bildirgesinde, Ortadoğu Dörtlüsü'nün Annapolis konferansı çerçevesinde barış sürecinin sürdürülmesi çağrısı yaptığı belirtildi.

Toplantının başında İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas el sıkışmış, Abbas ve Livni, Ortadoğu Dörtlüsü temsilcileriyle görüşmüşlerdi.

Toplantıya Ortadoğu Dörtlüsü adına BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AB dış politika yüksek temsilcisi Javier Solana katıldı.

Toplantı öncesinde ABD bu yıl sonundan önce bir barış anlaşmasının olanaksız olduğunu kabul ederken, Ortadoğu barış sürecinde bir köprü kurmayı hedefleyen dörtlü, 7 yıl kesintiye uğradıktan sonra Kasım 2007'de Annapolis konferansıyla yeniden başlayan barış sürecinin gelişimi konusunda İsrailli yetkililer ve Filistinliler arasında bir bağlantı kurmayı ve süreci devam ettirmeyi hedefliyor.