Barroso: AB'nin geleceği için kavga veriyoruz

Avrupa Parlamentosu'na konuşan Barroso, AB'nin içinde bulunduğu mali krizi bir gelecek kavgası olarak nitelendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Avrupa Parlamentosu'nda konuşma yapan Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa'nın ciddi bir sorunla uğraştığını belirterek, "Bu Avrupa'nın ekonomik ve siyasi geleceğinin kavgası" dedi.

Konuşmasında yakında ortak tahvil uygulaması için seçenekler sunacaklarını da belirten Barroso "Bu seçeneklerin bazıları mevcut anlaşmaya dayanarak uygulanabilir, diğerleri anlaşmada değişiklik gerektirecek. Dürüst olmalıyız; bu karşı karşıya bulunduğumuz bütün sorunlara hemen çözüm sunmayacak" dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso, "Çok ciddi bir sorunla uğraşıyoruz. Bu, üye ülkelerin tamamındaki ailelerin refah ve istihdam mücadelesi. Bu Avrupa'nın ekonomik ve siyasi geleceğinin kavgası. Bu Avrupa'nın dünyadaki rolünün ve Avrupa'nın kendisinin bütünleşmesi kavgası" diye konuştu.

Konuşmasında, Yunanistan hükümetinin önemli adımlar attığını da vurgulayan Barroso, "Yunanistan'ın bu çabaları sonuçlandırması çağrısında bulunuyorum. Şimdi Yunanistan'ın reform programını tam olarak yerine getirmesine ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Bu arada ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner'ın, Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı Polonya'da düzenlenecek AB Ekonomi ve Maliye Bakanları (ECOFIN) toplantısında, Avrupalı hükümetlere borç kriziyle mücadele çabalarını artırma çağrısında bulunacağı belirtildi.

Geithner, Bloomberg televizyonuna yaptığı açıklamada, "Avrupalı yetkililerin, bu baskıları hafifletebilmek için ne gerekiyorsa yapmaları lazım. Onların yeterli siyasi iradeleri olduğunu göstermesi gerek" dedi.

ABD Hazine Bakanı Geithner, Polonya'da 16-17 Eylül'de yapılacak ECOFIN toplantısına ilk kez katılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir