Başbakan Erdoğan ve Türkiye için dua edildi

Saraybosna'da Cuma namazının ardından Başbakan Erdoğan ve Türkiye için dua edildi, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SARAYBOSNA- Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrevbey Camisi'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye için dua edildi.

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan olaylar dolayısıyla Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) öğrencilerinin girişimi ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), Gazi Hüsrevbey Medresesi öğrencileri ve merhum Aliya İzzetbegoviç'in kurucusu olduğu Demokratik Eylem Partisi (SDA) Stari Grad Teşkilatı'nın desteğiyle Cuma namazının ardından edilen duaya, Türk ve Boşnak öğrenciler, bazı yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve çok sayıda Boşnak vatandaş katıldı.

Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in dava arkadaşı, Genç Müslümanlar Teşkilatı'nın kurucularından İsmet Kasumagiç, duanın ardından yaptığı açıklamada, 'Bosna Hersek'in büyük dostu' Başbakan Erdoğan'a yapılan duanın ve onun fotoğraflarının Gazi Hüsrevbey Camisi'nin avlusunda bulunmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Kasumagiç, Türkiye'de de Boşnak kökenli çok sayıda vatandaşın yaşadığını hatırlatarak, bu nedenle, Türkiye ile Bosna Hersek'in birbirine çok yakın iki ülke olduğunu ve bu yakınlığı daha da kuvvetlendirmek için gelecekte de çalışacaklarını belirtti.

Duaya katılan Saraybosna'nın İlica ilçesi Belediye Başkanı Senaid Memiç, açıklamasında, Müslümanlar'ın güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Müslümanlar arasındaki kavgaların hoş olmadığını kaydeden Memiç, bu tür kavga ve anlaşmazlıkların siyonist, mason ve düşmanların yararına olduğunu ifade etti.

Memiç, 'Türkiye, huzur için de olmalı ki, Bosna güven içinde olsun. Umarım, ortak bir yol bulunacak ve Başbakan Erdoğan, Müslüman halkların yararına çalışmaya devam edecek' dedi.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mirsad Kariç de bugünkü organizasyonun, Bosna Hersekliler'in Türkiye'deki Müslümanlar için yapabileceklerinin yanında az olduğunu belirterek, Türkiye'deki Müslümanlar'ın bir ve bütün olması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Öğretim Üyesi Metin Boşnak ise bugünkü organizasyonun, Türkiye'nin sadece Türkiye'den ibaret olmadığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Boşnak, 'Türkiye'de nasıl 76 milyon Boşnak varsa, burada 'da 2.5 milyon Türk vardır. Yola çıkarız, bazen yoldan çıkanlar da olur, ancak biz yolumuza devam edeceğiz' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın her konuşmasında Bosna'yı dile getirdiğini, son Pakistan ziyareti dönüşünde de "Bosna'nın duaları biz yeter" ifadesini kullandığını hatırlatan Boşnak, "Bugün de Bosna, selame icabet edip, duaları ile karşılık vermiştir" dedi.

'Bosfor' Türk-Boşnak Dostluk Derneği Başkanı Rizvan Haliloviç de tam bağımsız bir Bosna Hersek'i destekleyen Türkiye'nin her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek, özellikle Gezi olaylarından bugüne devam eden ve gelişen olayların Türkiye'nin önünü kesmeye yönelik olduğunu kaydetti.

Duanın ardından tekbirler getiren vatandaşlar, Başbakan Erdoğan için ''Dik dur eğilme, Bosna seninle'' sloganları attı.

Toplanan kalabalık, üzerinde 'Zaman, Dua Zamanı', 'Dik Dur Eğilme, Bosna Seninle', 'Güçlü Türkiye, Güçlü Bosna' pankartları da açtığı görüldü.

Bu arada, Bosna Hersek'in kanaat önderlerinden ve savaş döneminde Bosna Hersek Ordusu'na bağlı 7. Müslüman Tugayı'nın komutanı General Halil Brzina'nın desteğiyle, ülke genelindeki 34 tekkede de Başbakan Erdoğan ve Türkiye için dua edilecek.

Geçen hafta Cuma günü de nüfusunun yaklaşık 20'si Boşnak ve Arnavut Müslümanlar'dan oluşan Karadağ'da, İslam Birliği'nin (Diyanet İşleri Başkanlığı) kararıyla ülkedeki bütün camilerde cuma namazında Başbakan Erdoğan için dua edilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir