Berlin şüphelisi İtalya'da öldürüldü

Berlin'deki TIR saldırısı şüphelisi Tunuslu Anis Amri'nin İtalya'nın Milano kentinde çatışmada öldürüldüğü açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'nın başkenti Berlin'de Noel pazarına kamyonla saldırının sorumlusu olduğundan şüphelenilen bir kişi İtalya'nın Milano şehrinde bugün polisle girdiği silahlı çatışmada öldürüldü.

İtalyan ANSA haber ajansı, şüphelinin Milano'daki bir banliyö tren istasyonunda polisin kimlik sorması üzerine ateş açarak bir polisi yaraladıktan sonra çıkan çatışmada öldürüldüğünü bildirdi.

Bir polis kaynağı da şüphelinin parmak izi incelemesinin,  Berlin'deki kamyon saldırısının sorumlusu olduğunu gösterdiğini söyledi.

İtalyan Bakan: Şüphe yok

İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti, Anis Amri’nin, dün gece Milano’da yapılan rutin kontroller sırasında polisle girdiği çatışmada öldürüldüğünü söyledi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Marco Minniti olayın, Milano’nun Sesto San Giovanni bölgesindeki tren istasyonu önünde polisin rutin kimlik kontrolleri yaptığı sırada gerçekleştiğini duyurdu.

Minniti, Anis Amri’nin, hareketlerinden şüphelenip kendisine kimlik soran güvenlik güçlerine tabancayla ateş açtığını, polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıktığını belirtti.

Yerel saatle 03.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili savcılığın soruşturmasının sürdüğünü de söyleyen Bakan, bu nedenle operasyon hakkında daha detaylı bilgi veremeyeceğini söyledi.

Minniti, öldürülen kişinin, Berlin saldırganı olduğundan şüphe duyulmadığını da ekledi.

Söz konusu operasyonu gerçekleştiren polis yetkililerini arayarak, tebrik ettiğini belirten Bakan, “İtalya’nın, güvenlik güçlerinden ve güvenlik sisteminden gurur duyması gerek. Güvenlik sistemimiz yeterli ve iyi işliyor” dedi.

Öte yandan, yetkililer, Amri’nin Fransa üzerinden ülkeye Torino’dan giriş yaptığını, daha sonra trenle bu sabaha karşı Milano’ya geldiğini açıkladı.

Alman basını da Anis Amri’nin, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü duyurdu.