Bernanke: Para politikası en iyi araç değildir

Janet Yellen'ın selefi ABD Merkez Bankası eski Başkanı Bernanke,"Para politikası finansal istikrar için en iyi araç değildir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fed'in eski Başkanı Ben Bernanke, uzun süren sessizliğini bozdu. ABD Merkez Bankası'nın eski Başkanı Ben Bernanke, Brookings Institution için açtığı blogunda ilk yazısını kaleme aldı. Bernanke, "Para politikası , finansal istikrar üzerindeki riskleri dikkate almalı mı?" başlıklı yazısında finansal istikrarın sadece para politikasıyla sağlanamayacağına dikkat çekti. 

Fed'in eski başkanı, "Para politikası finansal istikrar için en iyi araç değildir" dedi. Bernanke, Fed'in 2008'deki küresel krize yanıt olarak Fed'in parasal genişlemeye gidip, faizi sıfıra yakın seviyelere indirdiğini, iyileşme beklendiği kadar iyi olmasa da şu anda ABD'de istihdamın o zamana göre daha iyi bir seviyede olduğunu ve deflasyon riskinin oldukça düşük olduğunu yazdı. 

"Tehditler dikkate alınmalı"

Fed'in eski Başkanı, "Bizim yaşadığımız deneyimin ışığında, finansal istikrarı tehdit eden şeylerin gerçekten ciddiye alınması gerekiyor. Bununla birlikte, bu tehditlere çözüm bulmak için para politikası ideal çözüm olmaktan çok uzak" dedi. 

Bernanke, "Para politikası ekonomi ve finans piyasaları üzerinde geniş bir etki yarattıığı için, bunun varlık balonu gibi istenmeyen yan etkileri olabilir" diye devam etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir