Birleşme ve satın almalar 30 milyar doları buldu

Ernst & Young'ın raporuna göre, 2010 yılında Türkiye'de 241 birleşme ve satın alma işlemi gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'de geçen yıl 241 birleşme ve satın alma işlemi gerçekleşti, işlem sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 108'lik bir artış ortaya koydu. Değeri açıklanmamış işlemler de dikkate alındığında toplam işlem hacminin 30 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Thomson Reuters'in Raporu

Finans ve danışmanlık firması Ernst & Young Kurumsal Finansman Bölümü'nün hazırladığı Birleşme ve Satın Alma İşlemleri 2010 Raporu, düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Bu yıl dokuzuncusu hazırlanan Raporda 2010 yılı, Türkiye'nin adının, yabancı yatırımcılar nezdinde yatırım yapılabilecek en yüksek potansiyele sahip ülkelerle birlikte anıldığı bir yıl olarak nitelendirildi.

Rapora göre; 2010 yılında Türkiye'de 241 birleşme ve satın alma işlemi gerçekleşti. İşlem sayısına göre bir önceki yıla oranla yüzde 108'lik bir artış görülürken, bu işlemlerin hacmi ise 26,4 milyar dolar oldu. Bu miktar, açıklanan işlem değeri toplam 3,9 milyar dolar olan 2009 yılına göre yüzde 577 gibi yüksek bir artışı ifade ediyor. Ayrıca değeri açıklanmamış 107 adet işlem de dikkate alındığında 2010 yılı toplam birleşme ve satın alma işlem hacminin yaklaşık 30 milyar dolar olarak gerçekleştiği tahmin ediliyor.

Rapora göre, özelleştirmelerin öne çıkacağı 2011 yılı için işlem hacmi beklentisi 25 milyar dolar olarak belirlendi.

2011 yılına dönük görüşlerin de ortaya konduğu raporda, elektrik üretim tesislerinin özelleştirmelerinin öne çıkacağı öngörülüyor. Köprüler ve otoyollar, Milli Piyango, İDO, İGDAŞ, İSPARK ve İstanbulport ise yapılması muhtemel diğer önemli özelleştirmeler olarak belirtiliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir