Bloomberg, BusinessWeek'i satın alıyor

Bloomberg, satın alma işlemi için 2 ila 5 milyon dolar nakit önerdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAN FRANCISCO - Bloomberg LP, ABD'nin ve dünyanın önde gelen ekonomi dergisi BusinessWeek dergisini satın alıyor.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in kontrolündeki Bloomberg LP şirketi, McGraw-Hill yayıncılığa ait BusinessWeek dergisini satın alarak, finans hizmetlerindeki geleneksel müşterilerinden farklı olarak daha geniş bir kitleyi hedefliyor.

Satış koşullarına ilişkin bilgi verilmezken, derginin internet sayfasına göre, Bloomberg, satın alma işlemi için 2 ila 5 milyon dolar nakit önerdi. Bloomberg, ayrıca dergiden çıkarılacağı düşünülen 400 kadar çalışanın kıdem tazminat ödemeleri dahil diğer maliyetlerinin karşılanmasından sorumlu olacak.

Bloomberg LP'nin, derginin kontrolünü yıl sonuna kadar alması beklenirken, bu, aynı zamanda kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un sahibi McGraw-Hill'in, dergideki 80 yıllık sahipliğini sonlandıracak.

Bloomberg'in Başkanı Daniel L. Doctoroff, yaptığı açıklamada, BusinessWeek'in,  piyasaları etkileyen hükümetteki iktidar odaklarına ve şirketlerin üst düzey yetkililerine ulaşarak, müşterilerine daha iyi hizmet vermelerine yardımcı olacağını söyledi.

"İyileştirmek için satın aldık"

Derginin yeni adının Bloomberg BusinessWeek olabileceğini ifade eden ve istihdam azaltma konusunda yorum yapmaktan kaçınan Doctoroff, "Dergiyi yağmalamak için değil, iyileştirmek için satın aldık. Birçok çalışanın işini korumayı umuyoruz" dedi.

The Wall Street Journal ve Time'ın eski sorumlu yazı işleri müdürü olan ve şu anda Bloomberg'de çalışan Norman Pearlstine, BusinessWeek'in başına geçecek. Derginin ne zaman karlılığa geçeceği konusunda açıklama yapmayan Pearlstine, "Bunun hemen ve şıp diye olacağına inanmıyoruz" diye konuştu.

New York merkezli McGraw-Hill yayıncılık, derginin gelirinin, birçok kişinin haberlere internette bedava ulaşması ve rakipleri Bloomberg ile Thomson Reuters'ın artan rekabeti karşısında azalması üzerine 80 yıllık dergiyi Temmuz ayında satışa çıkarmıştı.

Küresel krizle birlikte gelirlerindeki azalma daha da artan derginin geçen yılın ardından bu yıl da 40 milyon dolar zarar etmesi bekleniyor.

Bloomberg LP'nin bilgisayar terminallerinin 300 bin abonesi bulunurken, şirket ayrıca, CNBC ile rekabet eden bir kablo televizyonu, bir New York radyo istasyonunu ve Bloomberg Markets dergisini bünyesinde barındırıyor.

Forbes dergisine göre şirketin sahibi Michael Bloomberg, 17,5 milyar dolarlık servetiyle ABD'nin en zenginleri arasında yer alıyor.