BM'den Suriye için 1,5 milyar dolarlık çağrı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
CENEVRE - Birleşmiş Milletler (BM), Suriyeli sığınmacılar için 1,5 milyar dolar yardım çağrısında bulundu.
 
BM'nin Suriye'deki İnsani Yardım Koordinatörü Radhouane Nouicer, 500 bin olan Suriyeli sığınmacı sayısının, Haziran 2013'te 1 milyona yaklaşacağını ve söz konusu yardım talebinin o tarihe kadar karşılanması gerektiğini açıkladı.
 
Nouicer, 4 milyon Suriyeli'nin insani yardıma ihtiyaç duyduğuna vurgu yaparak, bunlardan 2 milyonunun yer değiştirmek zorunda kaldığını belirtti. BM, evlerini terk etmek zorunda kalan 2 milyon kişiden 365 bininin Filistinli mültecilerden oluştuğunun da altını çizdi.
 
Bunun, Suriye'deki olayların patlak verdiği 2011'den bu yana, BM'nin Suriye'deki siviller için 3'üncü, sığınmacılar içinse 4'üncü mali yardım çağrısı olduğu ifade edildi.
Nouicer, BM'nin bu kadar kısa zamanda planlarını bu kadar sık değiştirmesinin çok nadir yaşandığına ve bunun ülkede yaşanan insani krizin göstergesi olduğuna vurgu yaptı.
BM, Suriye için, 348 milyonu Suriye'deki siviller için olmak üzere toplamda 835 milyon dolar yardım talebinde bulunmuştu.
 
Örgüt, Cuma günü de 2013 yılı için toplamda 51 milyon kişinin etkilendiği 16 insani krizle baş etmek için uluslararası topluma 8,5 milyar dolar yardım çağrısı yapmıştı.