BMGK, Kuzey Kore'yi görüşüyor

BM Güvenlik Konseyi (BMGK) Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar içeren karar tasarısı metni üzerinde görüşmek üzere toplandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BM Güvenlik Konseyi (BMGK) Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar içeren karar tasarısı metni üzerinde görüşmek üzere toplandı.

BMGK'nin dönem başkanı Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin BM'de yabancı gazetecilerin metin üzerinde oylamanın ne zaman yapılacağını sormaları üzerine, henüz metni görmediklerini belirterek, toplantının ardından ne karar verileceğinin görüleceğini söyledi.

Karar tasarısının hazırlayıcıları arasında bulunan Japonya'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Yukio Takasu ise metin üzerinde anlaştıklarını kaydederek, Konsey üyelerinin hep birlikte Kuzey Kore'ye "tek ve güçlü bir mesaj" göndermesini umduklarını ifade etti.

Büyükelçi Baki İlkin başkanlığında yapılan basına kapalı danışma toplantısında, BMGK'nin 5 daimi üyesi (ABD, Fransa, İngiltere, Rusya ve Çin) ile Japonya ve Güney Kore tarafından üzerinde anlaşmaya varılan yeni karar tasarısı metni BMGK'nin diğer üyelerine sunulacak. Metin üzerinde oylamanın ise Cuma günü yapılabileceği konuşuluyor.