BOJ teşvikten kaçındı

Japonya Merkez Bankası, ekonomide toparlanma görüleceği iddiasıyla teşviki artırmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya Merkez Bankası (BOJ) ikinci çeyrekte daralma beklentilerine karşın ekonomi konusunda iyimser olduğu için parasal teşviki genişletmekten kaçındı. 

Japonya Merkez Bankası (BOJ) ekonomik destek programını ve ekonomiye dair iyimser değerlendirmelerini devam ettirerek ek önlemler alınmadan enflasyonun hedeflenen yüzde 2 seviyesine çıkacağına inandığını açıkladı.

BOJ, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisinin düşük ihracat ve zayıf hanehalkı harcamalarından dolayı yılın ikinci çeyreğinde daralma yaşamış olma ihtimaline rağmen mevcut iyimserliğini korudu.

Beklenildiği üzere BOJ hükümet tahvili veya riskli varlık alımları yoluyla para tabanını yıllık 80 trilyon yen (641 milyar dolar) artırma sözünü tekrarladı.

BOJ tarafından yapılan açıklamada, "Japonya ekonomisi ılımlı toparlanmasına devam ediyor" denildi ve "Bazı dalgalanmalara rağmen ihracat ve üretim iyileşiyor" ifadeleri kullanıldı.

Birçok analist 17 Ağustos'ta açıklanacak olan Japonya ekonomik büyüme verilerinde ülke ekonomisinin ikinci çeyrekte daraldığının görüleceğini tahmin ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir
boj