Bosna Hersek ilk limanına kavuşmayı bekliyor

Hırvatistan'ın AB'ye tam üye olduktan sonra Bosna Hersek'in de kullandığı Ploçe Limanı'na sınırlama getireceğini açıklaması, Bosnalı yetkilileri yeni arayışlara yöneltti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SARAYBOSNA - Ülkenin tek sahil kenti Neum'a liman yapılmasının stratejik öneme sahip olduğunu belirten uzmanlar, mevcut ihtiyacın karşılanması ve ülke ekonomisinin gelişmesi için Neum'a liman inşa edilmesinin zorunluluk olduğu görüşünde.
Bosna Hersek Denizcilik Derneği Başkanı Bakir Tanoviç, Bosna Hersek'teki tüm yetkililerinin Neum kentine liman yapılmasının önemini anlamaları gerektiğini söyledi.
Yapılması durumunda Neum Limanı'nın Adriyatik kıyısının en gelişmiş limanlarından biri olacağını ifade eden Tanoviç, limanın inşa edileceği yer itibariyle 23 metrelik derinliğe sahip olacağını, bunun da büyük gemiler için ideal bir derinlik olduğu, limanın dalga tehlikesinden uzak olmasının da büyük avantaj olduğunu belirtti.
Tanoviç, inşa edilecek Neum Limanı'nın finans ve taşımacılık alanında Bosna Hersek'te yeni imkanlar ortaya çıkaracağını ve ihracatı da önemli oranda artıracağını söyledi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir