Brezilya, 11 cesedin kimliğini belirledi

Brezilyalı adli tıp uzmanları, düşen Fransız uçağında bulunan 50 cesetten 11'inin kimliklerini belirledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SAO PAULO - Brezilyalı adli tıp uzmanları, Atlas Okyunusu'na düşen Fransız Havayollarına ait uçağın enkaz arama çalışmalarında bulunan 50 cesetten 11'inin kimliklerini belirledi.

Brezilyalı yetkililer, kimlikleri belirlenenlerden 10 kişinin 5'i erkek olmak üzere Brezilyalı, diğer kişinin ise yabancı bir erkek olduğunu söyledi.

Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Pernambuco eyaletinin Kamu Güvenliği Bürosu'dan yapılan açıklamada, Brezilyalı olmayan yolcunun ismi belirtilmedi.

Açıklamada, kimlik belirlenmesinde diş kayıtları, parmak izleri ve DNA örneklerinin kullanıldığı kaydedilerek, eyaletin başkenti Recife'de toplanan enkazın titizlikle incelendiği bildirildi.

Brezilyalı kurbanların aileleri ile yabancı yolcunun Büyükelçiliğinin kimliklerin belirlendiği konusunda bilgilendirildiği belirtilen açıklamada, kurbanların isimlerinin ailelerinin isteğine bağlı olarak kamuoyuna açıklanmadığı kaydedildi.

Fransız Havayollarına ait 447 sefer sayılı uçak 31 Mayıs 2009'da 228 yolcu ve mürettebatıyla Brezilya'nın kuzeydoğu sahilleri açıklarında Atlas Okyanusu'na düşmüştü. Arama çalışmalarında şimdiye kadar 50 kişinin cesedine ulaşıldı.

Bu arada, Brezilyalı ve Amerikalı yetkililer, üstün teknolojili yer bulma aygıtları kullanılmasına rağmen şimdiye kadar uçağın karakutularından sinyal alınamadığını ifade etti.