Brüksel'de kritik pazarlık

Euro Bölgesi yetkilileri, Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan ile anlaşma sağlanamadığı için kreditör kurumların reform tasarısının üzerinde çalışacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Euro bölgesi yetkilileri, Atina ile görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından bölge maliye bakanlarının kreditör kuruluşlar tarafından sunulan bir çözüm taslağı üzerinde çalışacağını belirttiler.  Euro bölgesi maliye bakanları bugün Brüksel'de toplanarak Almanya, Fransa, Avrupa Merkez Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Komisyonu tarafından Haziran ayında üzerinde anlaşmaya varılan bir teklifi değerlendirmeye alacaklar.  

Bir Yunan yetkili ise "Yunan tarafı bir kaç gün önce sunduğu önerilerin arkasında duruyor. Yunan tarafı önceki önerileri detaylandırıp AB kurumlarına sunacak" dedi.  Bir Euro Bölgesi yetkilisi kreditörlerin reform teklifini iletmesi için Yunanistan'a TSİ ile 12.00'ye kadar vakit verdiğini söylemişti.  Yunanistan bu saate kadar teklif vermezse kreditörlerin Euro Bölgesi maliye bakanlarına TSİ ile 14.00'te kendi tekliflerini sunacağı belirtilmişti. 

Anlaşma çıkmadı

Euro Bölgesi maliye bakanlarının dün akşamki toplantısından Yunanistan ile uzlaşma çıkmamıştı. Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, görüşmelere perşembe günü devam edeceklerini açıklamıştı. Müzakereler, bugün saat 14.00'te yeniden başlayacak. Yunanistan gelecek hafta Salı gününe kadar mali yardım alamazsa Uluslararası Para Fonu'na (IMF) borçlarını ödeyemeyerek temerrüde düşecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir