BTA, Şekerbank'ın durumu değerlendiriyor

Ödeme güçlüğü çeken Kazak banka, bazı iştiraklerini satışa çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALMA ATA - Kazakistanlı BTA Bank'tan 16.7 milyar dolarlık borç senetlerini elinde bulunduran alacaklılar, bankanın borç yapılandırma planını kabul ettiler. İştirak satışlarının da dahil olduğu planda, Türkiye'de faaliyet gösteren iştirak Şekerbank için "stratejik değerlendirme yapılıyor" denildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Arman Dunayev, yaptığı açıklamada BTA'nın ülke dışındaki varlıklarını satmaya hazır olduğunu, bazı varlıkların durumunun ise henüz netleştirilmediğini duyurdu. Dunayev, açıklamasında iştirak isimlerini vermekten kaçındı.

BTA'nın CEO'su Enver Saidenov ise açıklamasında, firmanın Kırgızistan, Gürcistan ve Rusya'daki birimleri üzerinde kaybettiği kontrolünü yeniden kurmayı hedeflediğini söyledi.

Banka, eylül ayında yaptığı açıklamada BTA Bank Ermenistan ve BTA Bank Gürcistan'ı satmayı planladığını, Temirbank, BTA Ipoteka ve Türkiye'den Şekerbank'ın ise stratejik değerlendirme altında olduklarını bildirmişti.

Kamuya ait National Wellbeing Fund Samruk-Kazyna tarafından el koyulmasının 2 ay sonrasında BTA, 2009 Nisan ayında ödeme sıkıntısına düşmüştü.

BTA'nın prezentasyonunu görüntülemek için tıklayın

http://www.bta.kz/en/files/BTA-Management_Presentation-040909.pdf

Bu konularda ilginizi çekebilir