Buffett’la yemek 2.35 milyon dolar

Dünyanın en zenginlerinden Warren Buffett'la öğle yemeği için yapılan açık artırmayı Çinli işadamı Zhu Ye, 2,35 milyon dolar ile kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

San Francisco'daki evsizlere yardım eden Glide Vakfı'na gelir için düzenlenen öğlen yemeği açık artırmasının 16.'sını Çinli oyun şirketi 'Dalian Zeus Entertainment Group' 2 milyon 350 bin dolar ile kazandı. 

Çin dışında pek bilinmeyen Dalian Zeus'un kurucu CEO'su Zhu Ye, CNBC televizyonuna yaptığı açıklamada, " Omaha Kahini Warren Buffet'ın derin tecrübelerinden faydalanmak için baş başa yemek yemek çok heyecan verici olacak" dedi.  Zhu Ye ünlü milyerder Warren Buffet ile öğlen yemeği yemek için rekor ücret veren ilk Çinli işadamı değil. Ye'nin hemşehrisi yatırımcı Zhao Danyang 2008 yılında 2,1 milyon dolar ödeyerek Omaha Kahini ile yemek yemişti.  Geçen yıl Singapurlu işadamı Andy Chua ise 2,2 milyon dolar ödeyerek açık artırmayı kazanmıştı.

Rekor 3 milyon 456 bin dolar

2012'de Buffet'la yemek açık artırmada 3 milyon 456 bin 789 dolara rekor alıcı bulmuştu. O dönem on kişinin katıldığı açık artırmada yemeği alan kişi adının açıklanmamasını istemişti. 

Ünlü yatırımcı Warren Buffet, geride kalan 16 yılda Glide Vakfı'nın 17 milyon dolar toplanmasına yardımcı oldu.