Büyük hissedar ayrıldı

BlackBerry'de en büyük hissedarı olan Fairfax Financial Holdings'in sahibi olan Prem Watsa, yönetim kurulundan ayrıldı. Kanadalı Globe and Mail gazetesi, Fairfax'ın BlackBerry'yi satın almak özel sermaye şirketleri ile görüştüğünü belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TORONTO - Zor durumdaki cep telefonu üreticisi BlackBerry, şirketin satışı dahil bir dizi seçeneği değerlendirdiğini ve çıkar çatışması olmaması için en büyük hissedarın yönetim kurulundan ayrıldığını açıkladı.

Akıllı telefonlardan e-posta alınmasını ve gönderilmesini sağlayarak cep telefonu sektöründe çığır açan şirketin dünkü açıklaması, bir zamanlar Kanada'nın en gözde şirketi olan BlackBerry'nin tek parça halinde mi yoksa parçalara ayrılarak mı yatırımcılar için daha yüksek değer arz edeceğine dair tartışma yarattı.

Şirketin en büyük hissedarı olan Fairfax Financial Holdings'in sahibi olan Prem Watsa, yönetim kurulundan ayrıldı. Kanadalı Globe and Mail gazetesi, Fairfax'ın BlackBerry'yi satın almak özel sermaye şirketleri ile görüştüğünü belirtti.

Şirketi alabilecek diğer yatırımcılar arasında Kanadalı emeklilik fonlarının yanı sıra şirketin ticari rakipleri de bulunuyor.

Bir zamanlar yatırımcıların en çok tercih ettiği bilişim sektörü hisselerinden biri olan BlackBerry, pazar payını Apple ve Google  tarafından piyasaya sürülen cep telefonlarına kaptırdı. Şirketin yeni telefonu BlackBerry 10 ise tüketiciler arasında umulduğu kadar hızlı yaygınlaşmadı.