Çadırlar ve barikatlar yıkılıyor

Kahire'de darbe karşıtlarının toplandığı Rabiatul Adaviyye Meydanı etrafında göstericiler tarafından yapılan taş barikatlar ve çadırlar yıkılmaya başlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Meydanın En-Nasr, Et-Tayaran ve Yusuf Abbas yolları tarafında kalan alanlardaki çadırlar yıkılmaya başlanırken, güvenlik güçleri tarafından atılan göz yaşartıcı bomba ve göstericilerin yaktıkları bazı cisimler nedeniyle meydanı yoğun şekilde duman kapladı.

Başta Rabiatul Adaviyye olmak üzere günlerdir darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı meydanlardaki çadırların sökülmesinden sonra göstericiler ile güvenlik güçleri arasındaki gerginlik vur-kaç şeklinde devam ediyor.

Meydanı tahliye etmek istemeyen bazı göstericiler, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınırken, görgü tanıkları meydanın En-Nasr yolu tarafında kalan alandaki çadırların yakıldığını ifade etti.

Uçaklar alçaktan uçuyor

Öte yandan gerginliğin Rabiatul Adaviyye Meydanı semalarında Mısır ordusuna ait uçaklar alçak uçuş yapıyor.

Atılan göz yaşartıcı gazlardan korunmak için gaz maskesi kullanan bazı göstericiler ise meydanda yer alan platformdan, müdahale karşısında sebat edilmesi gerektiği yönünde duyurular yaparken, bir grup gösterici anaplatformun önünde toplanıyor.

Protestolar tüm Mısır'a yayılıyor

Mısır Demiryolları yetkilileri, İçişleri Bakanlığı'nın kuzey ve güneyden başkent Kahire'ye giden tüm tren seferlerinin durdurulması yönünde talimat verdiğini ifade etti.

Kahire'ye giden tüm yolların da güvenlik güçlerince kapatıldığı bildiriliyor. Bu yöndeki engellemelerle göstericilere katılımın önlenmesinin amaçlandığı ifade ediliyor.

Öte yandan birçok kentte protestoların başladığı, Marsa Matruh kentinde göstericilrin yerel meclisi kuşattığı, Suhac'ta da polis merkezini kuşattığı belirtiliyor.