Cameron tatilini yarıda kesti

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Suriye ile ilgili gelişmelerden dolayı tatilini kısa tutarak Londra'ya dönmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Ailesiyle Cornwall'da tatilde olan Cameron'ın çarşamba günü Suriye'ye ilişkin yapılacak ve bakanlar ile istihbarat yetkililerinin katılacağı yüksek düzeyli güvenlik toplantısına başkanlık etmesi öngörülüyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague bugün, Birleşmiş Milletler'in desteği olmadan, Suriye'ye müdahalede bulunulabileceğinin sinyalini vermişti. Hague, Suriye'deki kimyasal silah saldırısının kanıtlarının ortadan kaldırılmış olabileceğini de ifade etmişti.

Bu arada, Muhafazakar Parti'den bazı milletvekilleri ile muhalefetteki İşçi Partisi, İngiltere Başbakanı Cameron'dan Suriye'ye olası bir askeri müdahale kararı alınmadan önce konuyu parlamento gündemine taşımasını istiyor.

Cameron, Suriye'de muhalifleri silahlandırmak konusunda parlamentonun onayı alma sözü vermişti ancak askeri müdahale konusunda benzer bir vaatte bulunmamıştı.

Cameron geçen hafta sonu ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüşmüş ve iki lider Suriye rejiminin kimyasal silahlar kullandığının kanıtlanması halinde "ciddi karşılık" verileceği uyarısında bulunmuştu.