Çin hava savunma sahası kurdu

Çin Hava Kuvvetleri, Doğu Çin Denizi'nde Japonya ile ihtilaflı adaların da içerisinde olduğu bölgede ilk devriye uçuşunu yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANGHAY - Çin Hava Kuvvetleri, Doğu Çin Denizi'nde hava savunma ve tanımlama sahası kurduklarını ve Çin uçaklarının bölgede ilk devriye uçuşunu yaptığını açıkladı. 

Çin Hava Kuvvetleri Basın Sözcüsü Şın Cinkı, Japonya ile aralarında gerilime neden olan Diaoyü adalarının da içerisinde bulunduğu hava sahasında 2 keşif uçağının ilk devriye seferini yaptığını belirtti. 

Çin'in söz konusu bölgede hava savunma sahası kurarak devriye uçuşları yapmasının uluslararası hukuka uygun olduğunu savunan sözcü, uluslararası sefer yapan uçakların kurulan hava savunma sahasında rutin seyirleri esnasında hiçbir etkiyle karşılaşmayacağını vurguladı. 

Hava Kuvetleri Sözcüsü Şın, "Doğu Çin Denizi'nde kurulan hava savunma sahasında etkili kontrol uygulama yeterliliğinde olduklarını" vurgulayarak "Hava savunma sahasında farklı türdeki tehditlere karşı gerekli tedbirleri alacak ve hava alanımızın güvenliğini savunacağız" diye konuştu.  

Diğer yandan Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yang Yücün de hava savunma sahasının potansiyel hava tehditlerine karşı kurulduğunu belirterek, Çin'in bu anlamda yaygın uluslararası uygulamaları izlediğini savundu.  

Yang, hava savunma sahasının belirli bir hedefi olmadığını ve ilgili sahada uçuş özgürlüğünü etkilemeyeceğini belirtti.  

Pekin yönetimi yayımladığı bildiride, Çin'in hava tehditleri, denizde tanımlanmayan diğer uçan nesnelerin tanımlanması, izlenmesi, kontrolü için önlem alacağını açıklamıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir