Çin, küresel ekonomi için anahtar rol

IMF Başkanı Lagarde, "Çin küresel ekonominin düzelmesinde anahtar rol oynuyor, ekonomik dönüşümünü tamamlama yolunda yeni nesil reformlar önemli" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Çin'in küresel ekonominin düzelmesinde anahtar rol oynadığını belirterek ekonomik dönüşümünü tamamlama yolunda yeni nesil reformların önemine işaret etti. 

IMF'den yapılan yazılı açıklamaya göre IMF Başkanı Lagarde, Çin'e üç günlük ziyarette bulunarak Başbakan Li Keqiang ve çeşitli üst düzey yetkililerle bir araya geldi. 

Lagarde, yetkililerle küresel ekonominin durumu, Çin'in büyümesi, IMF'de artan rolü ve dünya ekonomisinin düzelmesinde oynadığı anahtar rol üzerinde görüş alış verişinde bulundu. 

Çinli yetkililerin ekonomide dengeleri koruma, daha kapsayıcı, çevreyle uyumlu ve sürdürülebilir büyümeyi sağlama yolundaki kararlılıklarından övgüyle söz eden Lagarde, bu ülkenin karşılaştığı zorlukları aşma ve ekonomik dönüşümünü tamamlama yolunda kapsamlı reformlara ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. 

Lagarde, hizmet sektörünü geliştirerek, modern bir finansal sektör kurarak ve çevre dostu kapsayıcı büyüme politikalar uygulayarak Çin'in zorlukların üstesinden geleceğine inandığını belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir