Çin ve Boeing'den biyoyakıt iş birliği

COMAC ve Boeing şirketleri, Çin-ABD Havacılık Biyoyakıt Pilot Projesine sponsor oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Çin'in "Commercial Aircraft Co. (COMAC)" şirketi ile "Boeing" yemeklik atık yağı havacılık biyoyakıtına dönüştüren bir demonstrasyon tesisi açtı.  

Şinhua ajansının haberine göre, COMAC ve Boeing şirketlerinin Çin-ABD Havacılık Biyoyakıt Pilot Projesine sponsor olduğu belirtildi.  

Kullanılan teknolojinin Hangcou Enerji ve Mühendislik Teknolojileri Şirketi tarafından geliştirildiğine dikkat çekilirken, atık yağların temizlenerek günde ortalama 650 litrenin jet yakıtına dönüştürüldüğü ifade edildi.  

Yemeklik atık yağlardan yılda ortalama 1,8 milyar litre bioyakıt elde edilebilir

COMAC ve Boeing, Çin'de kullanılan yemeklik atık yağlardan yılda ortalama 1,8 milyar litre bioyakıt elde edilebileceği tahmininde bulundu.  

"Boeing China" Başkanı Ian Thomas, çevresel sorunları tek bir şirket ya da ülkenin çözemeyeceğini belirterek, Boeing ve COMAC arasındaki ortak çalışmanın sürdüğünü ifade etti.  

Yenilenebilir kaynaklardan elde edilen biyoyakıtın yapımında bitki tohumları, hayvansal yağlar ve geri dönüştürülmüş kızartma yağı kullanılıyor. Bu tür kaynaklardan elde edilen biyoyakıt, geleneksel yakıtlara göre daha az karbon emisyonu üretiyor.  

Çin yılda yaklaşık 20 milyon ton havacılık yakıtı tüketiyor

Petrol ile karşılaştırıldığında yüzde 50 ila 80 arasında karbon emisyonlarını azaltan sürdürülebilir şekilde üretilen biyoyakıtın, çevresel hedefleri karşılayarak havacılığın büyümesinde önemli bir rol oynaması bekleniyor. 

Çin yılda yaklaşık 20 milyon ton havacılık yakıtı tüketiyor. Yetkililer biyoyakıtın geliştirilmesinin ülkede kaynakların kullanımındaki baskıyı hafifleteceğini ve kirliliği azaltacağını ifade ediyor. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir