Çinli devler birbiriyle yarışıyor

Çinli iki dev Alipay ve WeChat, Almanya'da birbirlerine rakip olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin'in iki internet büyüğü Tencent ve Alibaba rekabet alanını Almanya'ya da taşıyor. Güney Çin'in ekonomisi gelişmiş metropolü Shernzhen'de yerleşik Tencent önümüzdeki kasım ayından itibaren Almanya'da Çinli turistlere cep telefonundan WeChat adlı sohbet programı sunacak. Tencent'in büyük rakibi Alibaba App Alipay adlı benzer bir hizmeti 2015'ten beri sunmakta dolayısıyla bu alanın öncüsü.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Xinhua Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Çinli turistlerin Almanya'da 2015 yılında yaptıkları harcama 76 milyar dolara ulaşıyor. Bu tutarın daha da artması öngörülmekte. Wirecard, Çinli turistin kişi başına ortalama 3 bin euro harcadığını kaydediyor. Talep en çok giyim, mücevher, saat gibi lüks tüketim ürünlerine ve kozmetik ve tanınmış beyaz eşya markalarına yöneliyor.

Her iki şirket Çin'de Google ve Amazon ile kıyaslanabilir bir piyasa hakimiyetine sahip. Tencent'in WeChat kullanıcılarının sayısı  938 milyon. Alibaba'nın Alipay'inin ise 400 milyon kullanıcısı var.