”Daha fazla üretim kesintisi için hazırız”

OPEC Genel Sekreteri El-Bedri, küresel petrol talebinin bu yıl sonu veya gelecek yıl başında artmasını umduğunu vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DAVOS - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Abdullah El-Bedri, gelecek haftalarda petrol fiyatlarının yükselmemesi durumunda, OPEC'in daha fazla üretim kesintisine hazır olduğunu söyledi.

El-Bedri, Davos'ta "Dünya Ekonomik Forumu"nda yaptığı konuşmada, küresel petrol talebinin bu yıl sonu veya gelecek yıl başında artmasını umduğu vurguladı.

OPEC üyelerinin Ocak sonunda günlük 4,2 milyon varillik üretim kesintisine ulaşacağını belirten El-Bedri, bu aşamaya ulaşıldığında, piyasanın nasıl tepki vereceğine bakacaklarını ifade etti.

El-Bedri, hala fiyatların aşağı yönlü olma sorunu yaşanması durumunda, OPEC'in piyasadan bir miktar daha çıkartmakta tereddüt etmeyeceğini bildirdi.

OPEC, Aralık ayında yaptığı toplantıda, petrol fiyatlarını yukarı çekmek için günlük 2,2 milyon varillik üretim kesintisi kararı almıştı.

Örgüt, geçen yıl daha önce de üretimde günlük 2 milyon varillik bir kesintiyi uygulamaya koymuştu. 

El-Bedri, petrol üreticilerinin, yatırımları gerçekleştirebilmek için tercihen 50 doların üzerinde "makul bir fiyata" ihtiyacı olduğunu söyledi.