Deutsche Bank işten çıkarmalara başlıyor

Deutsche Bank, yatırım bankasında işten çıkarmalara başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT- Konuyla ilgili bilgi sahibi iki kişiye göre, Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank AG yatırım bankasında masrafları düşürmek için daha fazla işten çıkarmaya yönelecek.

Bankanın 2012 yılında 2,000 kişiyi işten çıkarmasından sonra, detaylar halka açıklanmadığı için kimliklerini açıklamak istemeyen kaynaklar, bankanın  kurumsal finans, sermaya piyasaları ve ticari işlemler bölümlerinden önümüzdeki aylarda işten çıkarmaların başlayacağını açıkladı. İdari yöneticilerin çıkarmalara dahil olacağı belirtildi.

Deutsche Bank hisseleri Frankfurt'da yüzde 1.8 artışla 32.45 eurodan kapandı. Hisseler önceden yüzde 3.2 kadar güçlenerek 2 ayı aşkın en büyük yükselişi kaydetti. 

Deutsche Bank, genellikle bilançoya en çok katkı sağlayan yılın ilk aylarında yatırım bankacılığı cirosunun baskı altında olduğunu açıklayan JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup Inc.'ye katıldı. Aylık tahvil alımını azaltılırken ve Fed'in tahvil yatırımcılarını faiz arttırımı hazırlıklarına yönlendirmesiyle, müşteriler daha az işlem gerçekleştiriyor.