Dolar rekora koşuyor, borsada yön 'aşağı'

TL'deki zayıflık ve Euro Bölgesi endişeleriyle İMKB'de aşağı yönlü eğilim devam edebilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Euro Bölgesi'nin karşı karşıya olduğu borç krizine ilişkin endişeler piyasaları olumsuz etkilemeye devam ediyor. TL'nin dolar karşısındaki zayıf seyrinin de etkisiyle kırılgan görünümünü koruyan İMKB, güne 215 puan yükselişle 50,958 puan seviyesinden başladıktan kısa süre sonra düşüşe geçti. Saat 10.15 itibariyle İMKB 100 Endeksi 50,834 puan düzeyinde bulunuyor.

ABD borsaları banka hisselerindeki kayıplarla dün düştü. Dow Jones 100.13 puan kayıpla 11,766.26 puana inerken, Nasdaq da 32.19 puan düşüşle 2,523.14 puandan kapandı.

Euro Bölgesi'nin yarattığı tedirginlik Asya borsalarında da etkili olurken, banka sermayelerinin güçlendirilmesi için öngörülen daha sıkı kuralların karları etkileyeceği endişeleri piyasayı kırılgan hale getiriyor.

Diğer yandan öne çıkan haberler arasında Euro Bölgesi maliye bakanlarının, borç krizine karşı kullanılmak üzere Uluslararası Para Fonu'na (IMF) 150 milyar euroluk kredi açma taahhüdünde bulunmaları yer alıyor. Euro Bölgesi dışı ülkelerden de katkı vaatlerine rağmen, İngiltere'nin projeye katılmaması nedeniyle planlanan 200 milyar euro hedefine ulaşılması kuşkulu görünüyor.

Vadeli endeksler ise Avrupa borsalarının açılışında düşüşlere işaret ediyor.Sabah saatlerinde 1.90 TL seviyesini kıran ABD Doları, saat 10.30 itibariyle 1.9070 TL'den işlem görüyor. Euro ise 2.4715 TL seviyesinde bulunuyor.

Gösterge tahvil 10.54 puan düzeyinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir