Domuz gribi can aldı

Kosova'da hastanede tedavi gören 40 yaşındaki bir kişi öldü. Domuz gribi nedeniyle tedavi altına alınan 54 hastadan 6'sının durumu ağır.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
PRİŞTİNE - Kosova'nın başkenti Priştine'de, domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden tedavi gören 40 yaşındaki bir erkek hastanın hayatını kaybettiği açıklandı.
Priştine Üniversitesi Klinik Merkezi Enfeksiyon Bölüm Başkanı Şemseddin Dreshay, Priştine doğumlu hastanın virüse yakalandığı günden itibaren iki haftalık tedavi sürecinden sonra dün akşam hayatını kaybettiğini bildirdi.
Bu yıl ocak ayından bu yana Kosova'da domuz gribinden 3 kişinin öldüğünü belirten Dreshay, ülke genelinde H1N1 virüsüne yakalanların sayısının 54'e yükseldiğini, bu sayının her geçen gün arttığını söyledi.
Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu Müdürü Prof. Dr. Naser Ramadani ise Kosova'da domuz giribi nedeniyle panik oluşturulmasına gerek olmadığını belirtti. Ramadani, Priştine Üniversite Hastanesi enfektoloji bölümünde domuz gribi nedeniyle tedavi altına alınan 54 hastadan 6'sının durumunun ağır olduğunu kaydetti.
Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu, 54 kişinin domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünü taşıdığının, kan tahlilleri yapıldıktan sonra tespit edildiğini duyurdu.
Kosova'da bulunan Dünya Sağlık Örgütü uzmanları da okullarda öğrencileri sağlık taramasından geçirmeye başlayacaklarını açıkladı.