Domuz gribi can almaya devam ediyor

New York'ta 20 okulda ara verilen eğitim dünden itibaren tekrar başlarken, 5 okulda ise eğitime ara verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

NEW YORK - ABD'nin New York kentinde domuz gribi nedeniyle ölenlerin sayısı 4'e çıktı.

Kent Sağlık Komisyonu üyesi Dr. Thomas Frieden, Queens semtindeki 41 yaşındaki bir kadın ile Brooklyn semtinde 34 yaşındaki bir erkeğin ölüm nedenlerinin domuz gribi olduğunu belirterek, böylece kentte hastalıktan ölenlerin 4'e çıktığını kaydetti. New York'ta domuz gribine yol açan Influenza A/H1N1 virüsü nedenli ilk ölümün görüldüğü bir okulun da aralarında olduğu 20 okulda ara verilen eğitim dünden itibaren tekrar başlarken, 5 okulda ise eğitime ara verildi. Kentteki doğrulanmış vaka sayısı da 330 olarak bildirildi. Öte yandan, Singapur da ilk doğrulanmış H1N1 vakasını açıkladı. Sağlık Bakanlığı, 22 yaşındaki Singapurlu kadının 10 günlük New York ziyaretinden bu hafta başında döndüğünü, hastaneye kaldırılarak karantinaya alındığını bildirdi.

Romanya'da ilk domuz gribi vakası görüldü

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, New York'tan geçen hafta gelen 30 yaşındaki bir kadında domuz gribine yol açan H1N1 vakası tespit edildiği bildirildi.

"Romanya da resmi olarak H1N1 virüsü tespit edilen ülkeler listesine girdi" diyen Bakan Ion Bazac, virüsün tespit edildiği kadının 3 yakınıyla birlikte Bükreş'te hastaneye kaldırıldığını ve genel durumunun iyi olduğunu söyledi.

Yetkililer ayrıca, New York'tan gelen uçaktaki diğer yolcular dahil, hasta kadının temasta bulunduğu kişilerin araştırıldığını belirtti.

Kuşların yuvalama için kullandığı ve göç yolunda bulunan Tuna Deltası'nın geçtiği Romanya, ölümcül kuş gribine yol açan H5N1 virüsünün ilk tespit edildiği Avrupa ülkesi olmuştu.