DSİ, Somali'de su çıkardı

DSİ, Somali'de 30 bin kişiye su sağladı. Erzurum ve Eskişehir ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda sondajla temiz su kaynaklarına ulaşıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOGADİŞU - Savaş ve kıtlıkla mücadele eden Somali'nin başkenti Mogadişu'da DSİ açtığı su kuyularıyla yaklaşık 30 bin kişinin su problemini giderdi. Somali'de DSİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye Cumhuriyeti, Afrika ile ilişkilerini geliştirmesi doğrultusunda bir dizi sondajlar yapmak üzere Somali halkının temiz suya kavuşması için görevlendirilen DSİ, bu kapsamda önce Erzurum, daha sonra Eskişehir ekipleriyle işe başladı.

Somali ve başkent Mogadişu'nun en büyük sorunlardan olan sağlıklı içme suyu ve temizlik sorunlarının giderilmesi için Türkiye'den getirilen bir sondaj makinesi ve ekipmanlarıyla çalışmalarına başlayan DSİ ekibi, öncelikle başkent Mogadişu'ya savaş nedeniyle göç eden insanların yaşadığı çadır kentlerde, daha sonra Sağlık Bakanlığı ekibi ile geniş yerleşim yerlerinin bulunduğu bölgelerde kuyular açtı.

İnsanların su ihtiyaçlarının açılan kuyularla karşılanması, bunun yanı sıra dolaylı olarak da hastalıkların azaltılması hedeflenen çalışmalar kapsamında bugüne kadar yaklaşık 30 bin kişinin su sorunu, yapılan çalışmalarla giderildi. Ayrıca yine Türkiye'nin katkılarıyla yapılacak hastane, okul, yeni yerleşim yerlerinin imarlarında kullanılacak su ihtiyacı da açılan bu kuyulardan sağlanacak.

DSİ Proje Sorumlusu Ahmet Şekerci, Türkiye Cumhuriyeti'nin Afrika'daki çalışmalarının paralelinde Somali'nin başkenti Mogadişu'ya içme ve kullanma suyu amaçlı çıkarmak için DSİ olarak geldiklerini söyledi. Türk Kızılayı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen asfalt şantiyesi için sondaj gerçekleştirdiklerini ifade eden Şekerci, "Bu kuyudan çevredeki insanlar da faydalanacak. Bundan sonra yapacağımız bir dizi sondajla Somali halkının büyük miktarda göçe maruz kalan Mogadişu'nun içme suyunu temin etmek amacıyla bir dizi sondaj yapmaya devam edeceğiz" dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir