Dünya Bankası'ndan Ukrayna'ya 500 milyon dolar

Dünya Bankası ile Ukrayna arasında, ülkenin finans sektörünün sağlamlaştırılması için 500 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya Bankası, mali istikrarın sağlanması çerçevesinde kullanılmak üzere Ukrayna'ya kredi ayırdı. 

Dünya Bankası'nın Ukrayna'ya mali yardım çerçevesinde 500 milyon dolarlık kredi ayırmasına ilişkin anlaşma, Ukrayna Maliye Bakanı Natalia Yaresko ile Dünya Bankası'nın Ukrayna, Belarus ve Moldova'dan sorumlu Direktörü Qimiao Fan arasında başkent Kiev'de imzalandı. 

İmza töreninin ardından konuşan Fan, Dünya Bankası'nın bu yıl içerisinde ayırmayı hedeflediği 2 milyar dolarlık kredi çerçevesinde Ukrayna'ya 500 milyon dolarlık kredi ayırma konusunda dün karar aldığını hatırlatarak, bugün bu kredi ile ilgili, Ukrayna tarafı ile anlaşma imzaladıklarını kaydetti. 

Fan, Dünya Bankası'nın Ukrayna'ya yıl başından başından bu yana söz konusu kredi de dahil 1 milyar 215 milyon dolarlık kaynak ayırdığını dile getirirken, bankanın bundan sonra da ülkeye mali destek sağlamaya hazır olduğunu ifade etti. 

Söz konusu kredilerin ülkedeki bankacılık sektörünün istikrarı için kullanılacağını kaydeden Fan, bu kredilerin bankaların ekonomi sektöründe gerçekleştirilecek projelerinin malileştirilmesi ve özel şahısların bankalardaki paralarının güvencesinin sağlamlaştırılması için kullanılacağını belirtti. 

Yaresko da söz konusu kredi yardımından dolayı Dünya Bankası'na teşekkür etti. Bu kredinin Ukrayna için çok faydalı olduğunu dile getiren Yaresko, "Bu kredi, 6 yılı imtiyazlı olmak üzere yıllık yüzde 1'lik faiz ile 17 yıllığına verildi. Bu Ukrayna için çok faydalıdır" ifadesini kullandı. 

Yaresko, ayrıca yarın Ukrayna parlamentosunun, ülkenin dış borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin konuyu görüşeceğini belirterek, yarın parlamentoda bu doğrultuda kararın alınmaması durumunda IMF'nin Ukrayna'ya yardım programının gerçekleştirilmesinin tehlikeye gireceğini ileri sürdü.