Dünya patlamayı böyle duyurdu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki patlama dünya basınında geniş yankı buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun Kobani ile ilgili düzenlenen bir eylemde yaptığı basın açıklaması sırasında, Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde meydana gelen patlamada en az 27 kişinin hayatını kaybettiği, 100'e yakın kişinin de yaralandığı bildirildi. Olay dış basında geniş yer buldu. Haber ajansları patlamayı son dakika gelişmesi olarak geçti. 

'Ölümcül patlama aktivistleri vurdu'

İngiliz BBC televizyonu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamayı flaş haber olarak duyurdu. BBC'nin web sitesi patlamayı," Ölümcül patlama aktivistleri vurdu" başlığıyla verdi. BBC, Türk İç İşleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberde ilk belirlemelere göre 27 kişinin öldüğünü ve yüze yakın kişinin yaralandığı belirtti.  BBC, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun Amara Kültür Merkezi'nde 300'e yakın üyesinin bulunduğunu duyurdu.

Twiter'da en çok paylaşılan konu

BBC ayrıca patlamanın Twitter'da, #SuruçMassacre, #SuruçtaKatliamVar gibi hashtag'lerle en çok paylaşılan konu olduğunu da okuyucularına duyurdu.

AP, "Türkiye'nin Suriye sınırı yakınındaki Suruç'ta meydana gelen patlamada en az 28 kişi öldü, yüze yakın kişi yaralandı" diye duyurdu

_84377551_84377550.jpg

'Kanıtlar IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor'

Reuters, son daika gelişmesi olarak verdiği haberde, Suriye Sınırındaki ilçede meydana gelen patlamada en az 28 kişinin öldüğünü yazdı.  Reuters patlamada şüphelerin IŞİD üzerinde olduğunu belirtti. Reuters'a konuşan iki Türk yetkili ise "Elimizdeki kanıtlar Suruç'taki patlamanın IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor. Suruç'taki patlamanın bir intihar saldırısı olduğuna dair kanıtlar var" ifadelerini kullandı.

'IŞİD'le mücadele artırılmışken meydana geldi'

AFP Suruç'taki patlamayı," Türkiye'nin Suriye sınırındaki ilçede patlama: En az 27 ölü diye " duyurdu.Fransız haber ajansı AFP, "Patlama, Türkiye'nin IŞİD'le mücadeledeki rolünü artırdığı sırada meydana geldi" yorumunda bulundu.

 

CNN ‘son dakika’ gelişmesi olarak dünyaya duyurduğu haberde, Türkiye’nin Suriye sınırına komşu Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada onlarca ölü ve yaralı olduğu bilgisini geçti.

Wall Street Journal patlamayı," Suruç'ta patlama: En az 27 ölü" başlığıyla okuyucularına duyurdu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir