ECB faizleri değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası yüzde 1 olan faiz oranlarını sabit tutma kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz oranlarını değiştirmedi.

Banka yönetim kurulu, bugün yaptığı toplantıda, yüzde 1 olan faiz oranlarını sabit tutma kararı aldı. Böylece, banka faiz oranlarını 16 ay üst üste değiştirmemiş oldu.

Almanya'nın güçlü büyümesinin etkisiyle Euro Bölgesi, ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 büyüdü. Ekonomistler, büyüme hızının yavaşlayabileceğini ve ABD'nin toparlanmasıyla ilgili endişelerin arttığını belirtiyorlar.

ECB Başkanı Jean-Claude Trichet

Ayrıca Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, Trichet, banka yönetim kurulunun bugün yüzde 1 olan faiz oranlarını sabit tutma kararı verdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, bankanın, Euro Bölgesi'ndeki sağlıklı büyüme performansının ardından bu yıla ilişkin büyüme beklentisini artırdığını söyledi.

Buna göre, Avrupa Merkez Bankası bu yıl için büyüme projeksiyonunu da ortalama yüzde 1'den yüzde 1,6'ya çıkardı.

Gelecek yıl içinse büyüme beklentisi ortalama yüzde 1,2'den yüzde 1,4'e çıkarıldı.

Trichet, büyüme beklentisinin yukarı doğru revize edilmesinin, Euro Bölgesi ekonomisinin beklentilerden daha güçlü toparlanmasının yansıması olduğunu söyledi.

Euro Bölgesindeki toparlanmanın, küresel büyüme tarafından desteklendiğini ve "geçici iç faktörleri" yansıttığını ifade eden Trichet, buna karşılık "belirsizliğin hala sürdüğünü" söyledi.

Trichet, Avrupa Merkez Bankası'nın, Avrupa Bankaları için özel kısa dönem finansman sağlamayı sürdüreceğini kaydetti.

Merkez Bankası Başkanı Trichet, üçüncü çeyrek için ekonomik göstergelerin daha önce tahmin edilenden daha iyi olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir