ECB'de parasal genişleme tartışmaları yoğunlaşıyor

Avrupa Merkez Bankası’nın 22 Ocak’taki politika toplantısı öncesinde ülke tahvili satın alımı konusunda tartışmalar gittikçe büyüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Merkez Bankası yöneticileri devlet tahvili alma konusunda uzlaşı sağlayamadı. 

Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) gelen son açıklamalar, yöneticilerin devlet tahvili alma konusunda henüz hemfikir olmadığına işaret etti. 

"Tahvil alımı deflasyonla mücadelenin en etkili yolu"

Avrupa Merkez Bankası'nın İtalyan yöneticisi ve İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, ortada bir deflasyon tehdidi bulunduğunu ve devlet tahvili alımının bu durumla mücadele etmenin en etkin yolu olacağını söyledi. Avrupa Merkez Bankası'nın Fransız yönetim kurulu üyesi Benoit Coeure, Merkez Bankası olarak fiyat istikrarı sağlama sorumluluğu taşıdıklarını belirterek, tahvil alımlarına kırmızı ışık yakmadı.

"Tahvil alımları için koşullar henüz oluşmadı"

Avrupa Merkez Bankası'nın Alman yöneticilerinden Sabine Lautenschlager ise, tahvil alımları için gereken koşulların henüz oluşmadığını savundu.

Tüm bu parasal genişleme tartışmaları şiddetlenirken Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisi Almanya’da politikalarına yönelik eleştirileri bastırmak için 17 Ocak’ta Berlin’de gerçekleştirilecek bir konferansa katılacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir