Eczane devi artık tütün ürünü satmayacak

Ülkenin ikinci en büyük eczane zinciri CVS, 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren sigara ve tütün mamullerini satışını yapmayacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'nin en büyük eczane zincirlerinden olan CVS, 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren sigara ve tütün mamullerinin satışını yapmayacağını duyurdu. 

ABD genelinde 7600 mağazası bulunan ve içinde ilaç dışında ürünlerin de satıldığı CVS, 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren mağazalarında sigara ve tütün mamullerinin satışını durdurma kararı aldı. Karar CVS'in gelirlerinde yıllık 2 milyar dolar azalmaya neden olacak. 

Bir süredir kendini süpermarket tarzı büyük eczane yerine "sağlık hizmeti sağlayıcısı" olarak yeniden konumlandırmaya çalışan CVS, yaptığı açıklamada kararı müşterilerinin ve hastalarının sağlığını koruma amacıyla aldığını belirtti. CVS, reçeteli veya reçetesiz ilaç satışına ilave olarak yaklaşık 700 eczanesinde sağlık klinikleri işletiyor. 

Halk sağlığı uzmanları ülkenin ikinci büyük eczane zincirinin aldığı kararın emsal oluşturarak diğer büyük gruplar üzerinde etki yaratmasını ve sigara satışının sadece yasaklarla değil ama gönüllü inisiyatiflerle de kısıtlanmasını bekliyorlar. 

CVS'in konuyla ilgili açıklamasının ardından eski bir sigara içicisi olan ABD Başkanı Barack Obama, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Obama açıklamasında, "Bugünkü karar, yönetimimin tütün kaynaklı ölümler, kanser ve kalp hastalıklarıyla mücadelesine yardım edeceği gibi, sağlık harcamalarını da aşağı çekecektir" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir