El Nino Kenya'da 100 can aldı

BM, El Nino hava olaylarından Kenya'da 100 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşmiş Milletler, Doğu Afrika'da etkili olan El Nino hava olaylarının Kenya'da 100 kişinin hayatına mal olduğunu açıkladı.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Dairesi (OCHA) tarafından yayınlanan raporda, Afrika Boynuzu'nda 18 milyon kişinin krizle karşı karşıya olduğu ve gıda yardımına ihtiyaç duyduğu kaydedildi.

OCHA Doğu Afrika bölge sorumlusu Pete Manfield, El Nino'nun Ekvator bölgesine kıyasla Afrika Boynuzu'nun kuzey kesimini daha fazla etkisi altına aldığını söyledi.

Yağışlar Ekvatorda normalin üstüne düşerken, Afrika Boynuzu'ndaki insanların aşırı kuraklıkla mücadele ettiğini ifade eden Manfield, "Hükümetlere, evlerini terk edip kurtarma kamplarına gelen ve açlık tehdidiyle karşı karşıya kalanlara sığınak ve gıda yardımı yapmaları çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Manfield, Kenya'da 70 bin, Somali'de 60 bin olmak üzere bölgede toplam yaklaşık 300 bin kişinin evlerini terk ettiklerinin altını çizdi.

Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi İcra Sekreteri Mahboub Maalim de Nairobi'de düzenlenen basın konferansında, Etiyopya'nın El Nino yağmurlarından en çok etkilenen ülke olduğunu belirtti.