Emirates'ten İstanbul'a yeni sefer

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli hava yolu şirketi Emirates, Sabiha Gökçen'e günlük sefer başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli hava yolu şirketi Emirates, Sabiha Gökçen Havalimanı'na başlattığı günlük seferlerle İstanbul'daki uçuş noktasını ikiye çıkardı.  

Emirates'in başlattığı günlük seferler kapsamında, Dubai'den kalkan ilk uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi. Alanda su tankıyla karşılanan uçağın yolcularını, havalimanı ve şirket yetkilileri karşıladı.  

Hava yolu şirketinin, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ilk seferi dolayısıyla Genel Havacılık Binası'nda da bir resepsiyon düzenlendi.  

'Firmamıza ilgi artıyor'

Resepsiyonda konuşan Emirates Stratejik Planlama, Gelir Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Kıdemli Başkan Yardımcısı Adnan Kazım, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan başlayan günlük seferlerle Emirates'in, Atatürk Havalimanı'ndan yaptığı haftalık 11 İstanbul uçuşunu, 18'e yükselttiğini söyledi.  

"Bu uçuş sayısıyla Emirates, en popüler iş ve turizm destinasyonu olan İstanbul'a kapasitesini yüzde 35 artırdı" ifadesini kullanan Kazım, İstanbul uçuşlarının 28 yılı aşkın süredir devam ettiğini ve bu süre boyunca firmalarına olan ilginin katlanarak arttığını söyledi.  

12-072.jpg

Kazım, İstanbul'un her iki havalimanında da faaliyet gösteren Emirates'in artan yolcu ve kargo talebini karşılayacak güce sahip bir havayolu şirketi olduğunu anlatarak, "Yeni uçuşlarımız, yolcularımızın, Dubai ve ötesinde Asya, Afrika, Ortadoğu hatlarına seyahatlerini daha esnek planlayabilmelerine imkan verecek. Bunun yanı sıra yeni seferler ile bu hatta first class hizmetimiz de başlıyor. Yüksek yolcu talebi bulunan bu rotaya, yeni uçuşlarla birlikte her kabin sınıfında ilginin daha da artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.  

Resepsiyona, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı M. Sami Divleli, Emirates Ticari Operasyonlar Kıdemli Bölüm Başkan Yardımcısı Macit el-Mualla ve Emirates Türkiye Müdürü Bahar Birinci ile davetliler katıldı.  

Kargo kapasitesi arttı

Firma yetkililerinden alınan bilgiye göre, her gün Dubai'den 17.15'te havalanan Emirates uçağı, 20.15'te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na varacak. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan her gün 22.05'te kalkan uçak da 04.20'de Dubai'ye inecek.  

Ayrıca, seferlerde her iki yöne günde 17 tona kadar kargo taşınabilecek. Kargo kapasitesindeki artış, Emirates'in Asya, Afrika ve Orta Doğu'ya yayılan ağı sayesinde İstanbul'a ve İstanbul'dan hızlı mal teslimatının yapılmasını kolaylaştıracak.  

Emirates yolcuları, seferler sayesinde artık Sabiha Gökçen'den de Dubai ve 140'ın üzerinde destinasyona seyahat edebilecek.