Emma Watson cinsiyet eşitliği için BM'de konuştu

Harry Potter filmleriyle ünlenen oyuncu ve BM İyi Niyet Elçisi Emma Watson, cinsiyet ayrımcılığıyla mücadele için BM'de düzenlenen toplantıda konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Harry Potter filmleriyle ünlenen oyuncu ve Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi Emma Watson, BM Kadın Programı çatısı altında kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığıyla mücadele amacıyla başlatılan "Kadın İçin Erkek" (HeForShe) kampanyasının ikinci yıl tanıtım toplantısında konuşmacı oldu.

Genç sinema oyuncusu Watson, cinsiyet eşitliği için küresel bir dayanışma hareketi olan HeForShe için BM'de basın mensuplarının karşısına geçti.

Watson, 20 Eylül'de ikinci yılına giren HeForShe kampanyasının "10X10X10 Üniversite Parite Raporu"nun sunumu dolayısıyla BM'de gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, üniversitelerde cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yaptı.

Toplumları değiştirecek beklentiler için genç kadınların deneyimlerini değiştirmek gerektiğini belirten Watson, "Orada hiçbir çifte standart olamaz. Eşit saygı olmalı. Üniversiteler değişim için önemli bir katalizör olabilir. Tüm beyin gücünün üniversitelere öncülük etmesi için değer verilmesine, tüm kadın ve kızların güçlendirilmesine ve güvenliğinin sağlanmasına ihtiyacımız var." diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Direktörü Irina Bokova ise "kadınların ve kızların güçlendirilmesinin UNESCO'nun küresel önceliği" olduğunu söyledi.

Toplantıda, BM Kadın Örgütü İcra Direktörü Mlambo-Ngcuka'nın değerlendirmeleri ve kampanyayla ilgili taahhütte bulunan 10 uluslararası üniversitenin yetkililerinin sunumlarına da yer verildi.

Raporda, 5 kıtada 8 ülkeden 10 üniversitenin 700 bin öğrenci ve 40 bin fakülte üyesi okul kampüslerinde 2020 yılı itibarıyla cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda hızlı bir yol izledikleri bilgisine yer verildi. Rapor, 10 üniversitenin cinsiyet eşitliğiyle ilgili taahhütlerinin ardından bu konudaki en önemli ilerleme olarak belirtildi.

Kampanya için Modern Sanat Müzesi'nde (MoMA) de bir program gerçekleştirdi. Finlandiya Devlet Başkanı Sauli Niinistö, Pricewaterhousecoopers Uluslararası Limited'in Başkanı Bob Moritz ve Stony Brook Üniversitesi Rektörü Samuel L. Stanley Jr, programın katılımcıları arasında yer aldı.

Kadına yönelik negatif ayrımcılıkta erkeğin desteğini alarak bu konuda daha etkili mücadele etmek amacıyla gerçekleştirilen HeForShe kampanyasının sunucu ismi olarak Emma Watson görev almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir