Enerji devi linyit madenlerini satacak

İsveç'in devlete ait enerji şirketi Vattenfall Almanya'daki maden yatırımlarını satacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsveç'in devlet ait enerji şirketi Vattenfall iklim değişikliği politikası doğrultusunda aldığı hedeflere ulaşmak amacı ile Almanya'da bulunan linyit maden ocaklarını satacağını açıkladı. 

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, 1990 yılında faaliyete başlayan linyit madenlerinin satışının 2016 yılının ilk yarısında gerçekleşeceği bildirilirken, söz konusu linyit yataklarının yanı sıra bölgede sayısı 10'u bulan elektrik enerjisi santrallerinin de satışa dahil olduğu ifade edildi. Şirket açıklamasında, satışa çıkartılan yatırımlarına teklif vermesi muhtemel alıcıların ihaleye davet edildiğini belirtilirken, potansiyel alıcıların kimler olduğu konusunda ise bir bilgi verilmedi. 

Konu ile ilgili olarak İsveç Radyosuna konuşan Vattenfall'ın üst yöneticisi Magnus Hall, "Söz konusu ilanın sürecin başlangıcı olduğunu ve bu süreç sonunda son kararın  Vattenfall yönetim kurulu tarafından verileceğini belirterek, şirketin kararını vermesinin ardından hazırlanan taslağın hükümete sunulacağını" söyledi. 

Avrupa'nın en büyük elektrik enerjisi ihracatçılarından olan Vattenfall, son yıllarda yapmış olduğu yenilebilir enerji yatırımları ile dikkat çekiyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir