Erdoğan, Ahmet Ertegün'ün Devlet Nişanı eşine takdim etti

Ertegün'e Bakanlar Kurulu kararlarıyla bir berat da sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, müteveffa Ahmet Ertegün'ün adına eşi Mika Ertegün'e Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı takdim etti.

Erdoğan, The Palaza Oteli'nde düzenlenen törende merhum Ertegün'ü saygıyla yad ettiklerini belirterek, "Türk ve ABD ilişkilerinin gelişmesine büyük katkılarda bulundu" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ertegün'ün iki ülke arasında sarsılmaz köprüler inşa ettiğini belirterek, Ertegün'e vefatından hemen önce Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanının verilmesinin kararlaştırıldığını anımsattı.

Ertegün'e hayattayken bu nişanın verilmesinin nasip olamadığını dile getiren Erdoğan, ABD ziyareti vesilesiyle bu törenin düzenlendiğin kaydetti. Erdoğan, Ertegün'e Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük nişanın yanında Bakanlar Kurulu kararlarıyla bir berat sunacağını da söyledi.

Mika Ertegün de Erdoğan'a nazik sözlerden dolayı teşekkür ederek, eşinin ABD'de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini kaydetti. Erdoğan konuşmaların ardından Mika Ertegün'e devlet nişanını ve beratı takdim etti.