Erdoğan, Saakaşvili ile görüştü

Erdoğan, çok sayıda can kaybına yol açan çatışmaların endişeyle takip edildiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ile telefonla görüşerek, "Çok sayıda can kaybına yol açan çatışmaların endişeyle takip edildiğini belirterek, dostça ilişkiler sürdürülen Gürcistan'da sorunların barışçıl yollardan çözümlenmesi gerektiği" yolundaki görüşünü dile getirdi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Gürcistan'ın Güney Osetya bölgesinde süren silahlı çatışmanın bir an önce sona erdirilmesi ve sorunun diyalog yoluyla çözüme kavuşturulmasının büyük önem taşıdığı belirtildi.

Açıklamada, Erdoğan'ın bu düşüncelerini paylaşmak amacıyla Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili ile telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek şöyle denildi:

"Sayın Başbakanımız, çok sayıda can kaybına yol açan çatışmaları endişeyle takip ettiğimizi belirtmiş, dostça ilişkiler sürdürdüğümüz Gürcistan'da sorunların barışçıl yollardan çözümlenmesi gerektiği yolundaki görüşünü tekrarlamış, Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne atfettiğimiz önemi vurgulamış, Gürcü ve Oset tarafların doğrudan görüşmelerle soruna çözüm bulmaları yönünde çağrıda bulunmuştur.

Sayın Başbakanımız, Devlet Başkanı Sayın Saakaşvili'den olaylarla ilgili bilgi almış ve konuyu yakından takip etmekte olduğumuzu, bir katkımız olacaksa buna hazır olduğumuzu kaydetmiştir. Sayın Başbakanımız ile Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili gelişmeler konusunda temasta bulunmaya mutabık kalmışlardır."