Ermenistan protokolleri iptal edebilir

Ermenistan, Türkiye ile birlikte imzaladığı protokollerin onaylanma sürecini durdurabileceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Türkiye ile Ermenistan arasında  geçtiğimiz yıl imzalanan protokollerin onaylanma sürecini durdurabileceklerini veya iptal edebileceklerini söyledi.

Azerbaycan'ın Anspress ajansının haberine göre, Ermenistan parlamentosu bugün 'uluslararası anlaşmaların yürürlüğe girmesinden önce iptal etme ve durdurma hakkı içeren yeni kanun tasarısını görüştü.

Tasarıyla ilgili açıklama yapan Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki protokollerin uluslararası anlaşma olduğuna dikkati çekerek, meclise sevkedilen bu kanunla Ermenistan'ın, gerekli gördüğü hallerde uygun adımlar atarak uluslararası anlaşmaları iptal edebileceğini veya durdurabileceğini söyledi.

Daha önce, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 10 Ekim 2009 da Zürih'te iki ülke dışişleri bakanları tarafından imzalanan 'diplomatik ilişkilerin kurulması' ve 'ilişkilerin geliştirilmesi'ne dair protokollerin onaylanma sürecinin Türkiye tarafından yavaşlatılması durumunda protokolleri iptal edebileceklerini belirtmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir