Euro Bölgesi güven endeksleri zayıflıyor

Şubat ayında, ekonomik duyarlılık endeksi 65.4'e, tüketici güven endeksi -33'e, sanayi sektörü güven endeksi ise -36'ya indi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - Euro Bölgesi'nde Şubat ayında, ekonomik duyarlılık endeksi 65.4'e, tüketici güven endeksi ise -33 seviyesine geriledi. Sanayi sektörü güven endeksi ise -36 ile rekor düşük seviyeye gerilerken, Ocak ayı endeks değeri ise -34'ten -33'e revize edildi.

Avrupa Birliği komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre; açıklanan endeks değeri kayıtların tutulmaya başlandığı 1985 yılından bu yana görülen en düşük değer ifade etti. Ülkeler bazında ise ekonomik güven endeksi, Belçikai Almanya, İtalya, Kıbrıs, Malta, Hollanda, Avusturya, Portekiz, Slovenya ve Slovakya'da rekor düşük seviyeleri gördü.

Sanayi sektörü güven endeksi şubat ayında -36 ile rekor düşük seviyeye gerilerken, Ocak ayı endeks değeri ise -34'ten -33'e revize edildi. Tüketici güven endeksi ise -31 seviyesinden -33 seviyesine geriledi. Açıklanan üç endeks değeri de beklentilerin altında kaldı.

Güven endekslerinde yaşanan düşüş ekonomide görülen dramatik yavaşlamanın önümüzdeki aylarda da devam edebileceğine işaret ederek Avrupa Merkez Bankası'nın yeni faiz indirimlerine gidebilmesi için uygun zemin oluşturdu.