Fas hükümeti krizi yakından takip ediyor

Fas hükümeti, körfez ülkelerinde yaşanan krizi yakından takip ettiklerini, krize ilişkin karar almaları halinde resmi kanallarla duyuracaklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fas'ta parlamento ve Sivil Toplum ile İlişkilerden Sorumlu Delege Bakan ve Hükümet Sözcüsü Mustafa el-Halfi, haftalık olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Körfez bölgesinde yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz, yaşanan krize ilişkin karar aldığımızda bunu resmi kanallarla duyuracağız.” diye konuştu.

İran’da yaşanan terör saldırılarına da değinen Halfi, ülkesinin masum insanları hedef alan her türlü terör eylemini kati bir dille kınadığını belirtti.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Yemen pazartesi günü "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti ile Moritanya da katılmıştı.