Ferrari, yeni modeli '458 Italia'yı görücüye çıkaracak

Yenilikçi V8 motoruyla 458 Italia, eylül ayında düzenlenecek 2009 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari'nin yenilikçi V8 motor ve tasarım özellikleriyle ön plana çıkan yeni modeli 458 Italia, eylül ayında düzenlenecek 2009 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Fiat'tan yapılan açıklamaya göre Ferrari'nin arkadan itişli ve orta-arka konumlu motorlu spor otomobil serisinin evrimini simgeleyen yeni modeli Ferrari 458 Italia, süren Ar-Ge çalışmaları ve test sürüşlerinin ardından seri üretim haliyle görücüye çıkacak.

İlk olarak eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda resmen tanıtılacak olan Ferrari 458 Italia, hem tasarım ve aerodinamik özellikleriyle hem de teknik yapısı ve sürüş teknolojileriyle yeni bir rekabet gücünü temsil ediyor.

Ferrari'nin F1 pistlerindeki mühendislik tecrübesinin ve uzmanlığının yansıması olan 458 Italia'nın projesinin Ar-Ge ve test sürecinde Michael Schumacher de başından itibaren yer alarak projeye katkı sağladı.

Ferrari'nin motor hacmini ve silindir sayısını temsil eden geleneksel rakam kodlarının yanı sıra stil sahibi yetenekleri ve tutkuyu temsil etmesi açısından Italia adını da taşıyan yeni model, 2009 yılının son aylarından itibaren öncelikli olarak Batı Avrupa pazarlarında satışa sunulacak.

Pininfarina tarafından tasarlanan Ferrari 458 Italia'da Ferrari 4499 cc hacminde, orta-arka konumlu ve bu yapıda ilk kez direkt enjeksiyon teknolojisinin kullanıldığı yeni bir V8 motora yer veriyor.

Litre başına 127 HP güç üretimi sunabilen V8 motor, 540 Nm'lik maksimum torkunu ise 6000 d/d'de üretebiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3,4 saniyenin altında tamamlayan 7 ileri otomatik vitesli ve çift kavramalı F1 tipi şanzımana ve 1380 kilogramlık boş ağırlığa sahip Ferrari 458 Italia, 325 km/s'lik son hıza erişebiliyor.

Sınıfının başarılı yakıt tüketim özelliklerini de 458 Italia'ya kazandıran motorun 100 kilometrede ortalama 13,7 litrelik yakıt tüketiminin yanı sıra 320 g/km'lik karbondioksit emisyon değeri, çevreye değer veren teknolojik gelişimin önemini rakamsal olarak kanıtlıyor.