Fiat'ın Başkanı Marchionne, Merkel'le görüştü

Marchionne, Fiat şirketinin Opel'i devr alabilmesi için daha iyi bir teklif sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BERLİN -  Fiat şirketinin Başkanı Sergio Marchionne, Opel şirketinin devr alınması konusunda görüşmelerde bulunmak amacıyla bugün Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Marchionne'nin Merkel ile yaptığı ve Almanya Ekonomi Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg'in de katıldığı görüşmede, Fiat şirketinin Opel'i devr alabilmek için daha iyi bir teklif sunduğu kaydedildi. Ancak görüşme ile ilgili olarak geniş bir açıklama yapılmadı.

Opel'in Amerikan General Motors (GM) şirketine bağlı olması nedeniyle Amerikan yönetimiyle de yoğun görüşmelerde bulunan Alman hükümeti Opel konusunda yarın da önemli bir toplantı yapacak.

Toplantıya, Merkel ve Guttenberg'in yanı sıra 4 Opel fabrikasının bulunduğu eyaletlerin başbakanları da katılacak.

Guttenberg, daha önce yaptığı bir açıklamada, Fiat'ın teklifini yetersiz bulduklarını söylemişti.

Opel'i devr almak isteyen şirketler arasında Fiat dışında, bir Avusturya-Kanada şirketi olan Magna'yla Amerikan yatırımcı şirketi Ripplewood da bulunuyor.

GM şirketinin bu hafta içinde iflas duyurusunda bulunması beklendiği için Alman hükümeti, Opel şirketini bu duyurudan önce GM'den ayırmak istiyor ve bunun için de yarın 1,5 milyar avroluk bir geçiş yardımı yapma yönünde karar alması bekleniyor.