Filistinli çocukların intikamını aldım

Fransa'da 7 kişinin öldüğü saldırıların faili olduğu sanılan bir şüpheliyi yakalamak için polis operasyon düzenliyor. Operasyon sırasında 3 polis yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TOULOUSE - Fransa'nın Toulouse kenti ve civarında son günlerde 7 kişinin öldüğü saldırıların faili olduğu sanılan bir şüpheliyi yakalamak için Toulouse kentinin bir semtinde polis kuvvetleri  polis kuvvetlerinin başlattığı operasyon sürüyor. Şüphelinin El Kaide üyesi olduğu Ortadoğu'da öldürülen Filistinli çocukların intikamını almak adına cinayetleri işlediği belirtildi.
 
Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, şüphelinin evinde yapılan baskın sırasında üç polisin yaralandığını açıkladı.
Gueant, şüphelinin 24 yaşında ve Fransız vatandaşı olduğunu söyledi.
 
Şüphelinin El Kaide üyesi olduğunu açıklayan Claude Gueant, yakalanması için çalışılan kişinin ''Ortadoğu'da öldürülen Filistinli çocukların intikamını almak'' adına cinayetleri işlediğini söyledi.
Fransız bakan, şüphelinin Afganistan ve Pakistan'da bir süre kaldığının da tespit edildiğini belirtti.
Şüphelinin kardeşinin de tutuklandığını belirten Gueant, ikna için saldırganın annesinin de olay yerine getirildiğini ancak annenin üzerinde çok etkisi olmadığı gerekçesiyle oğluyla konuşmayı reddettiğini söyledi.
 
Fransız basını, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, şüphelinin kardeşinin internetteki IP adresinin tespit edilmesinin operasyonun başlatılmasına önemi kaktı sağladığını duyurdu.

 

Dışarı silahını attı
Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, "Bizim amacımız onu canlı ele geçirip, sorguladıktan sonra adalete teslim edebilmek" dedi.
Gueant, şüphelinin bir tabancasını pencereden dışarı attığını ancak elinde başka silahların da olduğunu düşündüklerini söyledi.
Fransız bakan, şüphelinin kendisiyle müzakere eden yetkililere öğleden sonra teslim olacağı yolunda açıklamalarda bulunduğunu bildirdi.
 
Paris'te büyükelçilik önünde patlama
Öte yandan, Endonezya'nın Paris Büyükelçiliği'nin önünde bu sabah erken saatlerde el yapımı bir bomba infilak etti, ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı patlama sonucu önemli hasar meydana geldi.
Polis kaynakları, ilk belirlemelere ve görgü tanıklarına göre, ilk önce üç kişinin Paris'in 16. bölgesinde bulunan büyükelçiliğin önüne şüpheli bir kutu bırakırken görüldüğünü belirttiler.
Sonra bir kişinin büyükelçiliğin önünde şüpheli bir çanta bulduğu, bunun el yapımı bir bomba olduğunu fark ettiği ve çantayı uzağa bırakıp kaçtığı kaydedildi.
Bombanın yerel saatle 05.45'te (TSİ 06.45) patladığı ve 50 metre çapında bir alanda önemli hasara yol açtığı bildirildi.
 
İmamdan uyarı
Paris camisi başimamı Halil Ebubekir, Toulouse'daki saldırılar ve İslam arasında kavram kargaşası yaratılmaması konusunda uyardı.
"I-Tele" televizyon kanalına konuşan Ebubekir, Fransa'daki Müslüman toplumunun yüzde 99.9'unun barış yanlısı, sorumluluk duygusuna sahip, şiddete karşı, ülkesine uyum sağlamış vatandaşlar olduklarını belirterek, "marjinal kişilerin yaptıkları kötülüklerin İslam'a mal edilmemesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiği" uyarısında bulundu.
Bu konularda ilginizi çekebilir