Fitch, Kanada'nın notunu teyit etti

Fitch, Kanada'nın kredi notunu "AAA" olarak teyit etti, görünümü ise durağanda bıraktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Kanada'nın kredi notunu "AAA" olarak teyit etti, görünümü ise durağanda bıraktı. Fitch, ülkedeki politik istikrar, güçlü yönetim ve kurumsaldaki güçlü yanlarının kredi notunu desteklediğini bildirdi.

Fitch'in resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre, uzun dönem yabancı para cinsinden ve uzun dönem yerel cinsinden kredi notu "AAA" olarak belirtilirken, kısa dönem yabancı para cinsinden kredi notu "F1" olarak kaydedildi.

Açıklamada, Kanada'nın gelişmiş, risklerden uzak ve yüksek gelir sahibi bir ülke olduğu aktarılırken, ülkenin siyasi istikrarının, güçlü yönetiminin ve kurumların güçlü yanlarının kredi notunu desteklediği belirtildi.

Ülkenin genel politika yapısının güçlülüğü, istikrarlı bir büyümeye sahip oluşu ve düşük enflasyona sahip olduğu vurgulanan açıklamada, şu noktalara işaret etildi:

"Kanada'nın ihtiyatlı kamu maliye yönetimi iyi performans sergiledi. Belirlenen yol haritasıyla ülkenin mali durumu 2015 ve 2016 yıllarına kadar hükümet tarafından dengelendi. Ekonomik güvenilirlik, küresel ekonomik kriz zamanında mali canlandırma programından zamanında ayrılmayla arttı. İhtiyatlı bütçe uygulamaları, konsolidasyon yolunun doğru olduğuna yönelik yeterli güveni sağlıyor. Ülkede genel iç borcun (GGD) zayıflaması ve mali düzenleme çizgisiyle 2013-2015 yıllarında borcun daha da azalacağına inanıyoruz. Bununla birlikte 2012 yılında iç borcun GSYH içindeki payının yüzde 88,2 olması notun 'AAA' olarak teyit edilmesinde en büyük destekçi oldu."