Formula 1 hisselerine 8 milyar dolarlık teklif

Amerikan Futbol Ligi takımlarından Miami Dolphis'in sahibi Stephen Ross ile Katarlı yatırım firması, Formula 1 hisselerininin yüzde 35.5'ini satın almaya çok yakın.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

ABD'li RSE Ventures ile Katarlı yatırım şirketi Qatar Sports Investments (QSI) şirketlerinin, CVC Partners'ın elinde bulunan Formula 1 hisselerinin yüzde 35.5'ini satın almak için harekete geçtiği bildirildi.

8 milyar doları gözden çıkardılar

Financial Times'ın haberine göre, Londra merkezli CVC Partners hisselerinin değeri 8 milyar doları buluyor. Formula 1 başkanı ve CEO’su Bernie Ecclestone'nın da elindeki hisselerinin yüzde 5'ini satmayı düşünüyor. Ecclestone," Benim hisselerim onların hisseleriyle birlikte satılacak" dedi. 

Hisselerin tamamını satın almak istiyor

Fransız Futbol Ligi takımlarından Paris Saint Germain'in sahibi olan Qatar Sports Investments'ın Formula 1 hisselerinin tamamını satın almayı düşündüğü belirtiliyor. Konuya yakın bir kaynak RSE'nin 84 yaşındaki Ecclestone'nın hisselerini satsa dahi devre dışı bırakmak istemediğini belirterek,"RSE'li yetkililer, Bernie Ecclestone'nın yıllardır Formula 1'için büyük katkılar yaptığının farkında.  Ecclestone'ı Formula 1'in ABD ve Çin pazarında büyümesi için olmazsa olmaz olarak görüyorlar" dedi.   

RSE Venture ile  Qatar Sports Investments'ın resmi tekliflerini önümüzdeki hafta yapması bekleniyor. CVC Partners henüz bir teklif almadığını belirterek pazarlık konusundaki soruları cevapsız bıraktı. 

RSE Venture'un resmi teklifi önümüzdeki haftalarda yapması bekleniyor. 

Emlak kralı ve RSE'nin sahibi  Stephen Ross, İngiltere milli takımının dünyaca ünlü eski yıldızı David Beckham'a Amerikan Futbol Ligi (MLS) takımı Miami'yi satmak için görüşmeler yürütüyor.  

formula.jpg

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, ABD Grand Prix'ini 2007, 2012 ve 2014'te kazandı 

Bu konularda ilginizi çekebilir