France Telecom, intiharları durdurmaya çalışıyor

Psikolojik olarak zor durumda olan çalışanların, şirket dışından bir psikolog ile görüşmesi için "özel bir telefon hattı" oluşturulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

PARİS - France Telecom, şirkette giderek artan intiharları durdurabilmek için yeni tedbirler alacak.

Çalışma Bakanı Xavier Darcos ile yaptığı görüşmeden sonra basının sorularını yanıtlayan France Telecom Genel Müdürü Didier Lombard, alacakları yeni önlemlerle şirketteki intiharların önüne geçecekleri sözünü verdi.

Psikolojik olarak zor durumda olan çalışanların, şirket dışından bir psikolog ile görüşmesi için "özel bir telefon hattı" oluşturulacağını kaydeden Lombard, yine kurum içindeki doktorların sayısının artırılacağını söyledi.

Lombard, sendikanın seçeceği bir özel danışmanlık kurumunun, şirketteki yeni düzenleme çalışmalarıyla ilgili bir rapor hazırlayacağını bildirdi.

Bu arada France Telecom'un, kurum içindeki yeniden düzenleme çalışmaları çerçevesinde sürdürülen tayinlere ekim ayı sonunu kadar ara verdiği belirtildi.

Sendika temsilcileri, şirketteki yeniden yapılandırma operasyonlarıyla çalışanların işlerini ve statülerini kaybetme tehdidi altında büyük stres içinde çalışmasını, intiharların artmasının en büyük nedeni olarak görüyor.

Son olarak cuma günü bir kadın görevlinin, çalıştığı binanın penceresinden atlamasıyla, son 18 ayda şirketteki intihar vakası sayısı 23'e çıkmıştı.

İntiharlar Fransa'da geniş yankı uyandırırken, işçi sendikaları, çalışanların haklarının korunması için hükümetin devreye girmesini istemişti.

Fransa'da devlet, 1997 yılında özelleştirilen şirketin hisselerinin yüzde 26'sını elinde bulunduruyor.

Şirkette 100 bine yakın kişi çalışıyor.